5 tips om jouw tuin klaar te maken voor de verkoop!

Een goed onderhouden tuin kan een waardevolle toevoeging zijn bij het verkopen van je woning. Het is slim om naast je huis, ook je tuin nog eens goed te bekijken voordat je gaat verkopen. Maar waar let je op? We delen Bij Viavesta vijf handige tips om jouw tuin optimaal voor te bereiden voor potentiële kopers.

 

 

 

  1. Ruim je tuin op

Een inkoppertje misschien, maar haal overtollige spullen weg en ruim de tuin op. Vermijd rommelige hoeken en zorg voor een opgeruimde uitstraling. Denk aan oude potten, tuinmeubilair of gereedschap dat niet meer wordt gebruikt.

  1. Onderhoud je tuin

Haal het onkruid weg, geef de planten en bloemen water en plant een paar vrolijke bloemen die het goed doen in de tijd dat je gaat verkopen. Dit voegt wat extra kleur aan je tuin toe en zorgt voor een uitnodigende uitstraling.

  1. Ruim je garage en berging op

Vergeet ook niet de garage en berging op te ruimen. Potentiële kopers willen vaak alle ruimtes zien. Het hoeft niet leeg te zijn, maar een opgeruimde garage en berging geven een goede eerste indruk.

  1. Maak je dakgoten schoon

Een schone dakgoot voorkomt verstoppingen en draagt bij aan een nette uitstraling. Het laat zien dat je zorg draagt voor het onderhoud van je huis.

  1. Zorg voor schone ramen

Zorg als laatste voor schone ramen, zowel binnen als buiten. Het is wel fijn dat je door nette ramen naar binnen - en naar buiten kunt kijken! Schone ramen laten meer licht binnen en geven een frisse uitstraling aan zowel de binnen- als de buitenkant van je huis.

Een goed verzorgde tuin kan het verschil maken bij het verkopen van je woning. Met deze tips is jouw tuin helemaal klaar om een goede indruk te maken voor potentiële kopers!

 

Meer advies nodig?
Bij Viavesta is dé duurzame makelaar van Gouda en omstreken. Wij staan klaar om je te begeleiden bij elke stap van het aan- en verkoopproces en delen graag (duurzaam) advies met je. 

 

 

Terug naar overzicht