De zomer: een goed moment om je huis te verkopen

De zomerperiode biedt een uitstekende kans om je huis te verkopen. Met langer daglicht en mooie tuinen kan jouw woning er op zijn best uitzien.

Hier zijn enkele redenen waarom de zomer een goed moment is om je huis te verkopen.

 

 

1. Verkoop zonder zorgen

Tijdens jouw vakantie kunnen wij bezichtigingen en verkoopgesprekken plannen zonder dat jij je druk hoeft te maken over de schoonmaak en voorbereiding voor alle bezichtigingen. Jouw vakantie is de perfecte tijd om ons jouw huis te laten zien aan potentiële kopers. Wij houden de boel in de gaten en houden je goed (digitaal) op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen het verkoopproces. Dit maakt het verkoopproces efficiënter en minder stressvol voor jou.

2. Langere dagen en goed weer

In de zomer zijn de dagen langer, wat betekent dat er meer tijd is voor bezichtigingen. Dit geeft kopers de gelegenheid om jouw woning op hun gemak te bekijken. Ook zorgt het extra daglicht voor betere foto's, wat belangrijk is om meer geïnteresseerden aan te trekken.

3. Je tuin ziet er op zijn best uit

Een bloeiende tuin kan een groot verschil maken bij de verkoop van je huis. In de zomer staan bloemen in bloei, is het gras groen en ziet het terras er uitnodigend uit. Dit maakt je huis aantrekkelijker en kan potentiële kopers overtuigen.

4. Bereik de juiste doelgroep

In de zomer zijn starters en senioren vaak niet op vakantie, wat gunstig is als zij jouw doelgroep vormen. Dit betekent dat er een grotere kans is dat zij actief op zoek zijn naar een woning. Hierdoor kan je huis meer aandacht krijgen en mogelijk sneller verkocht worden.

5. Geen zomerdip volgens Funda

Volgens Funda zijn huizen in de zomer net zo populair als in de rest van het jaar. Uit hun cijfers blijkt dat er geen significante zomerdip is in het aantal bezoekers, impressies of leads. In feite neemt het aantal contactaanvragen met makelaars in augustus zelfs iets toe. Economische omstandigheden hebben meer invloed op de huizenmarkt dan het seizoen. Hierdoor is de zomer een uitstekende tijd om je huis te verkopen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een lagere vraag.

Funda laat zien dat het aantal keer dat huizen worden bekeken en aangeklikt in de zomermaanden juni, juli en augustus gelijk is aan de rest van het jaar. Vooral in 2022 was er zelfs een dieptepunt in december, terwijl de zomermaanden stabiel bleven. Dit benadrukt dat er geen reden is om te wachten met het verkopen van je huis tot na de zomer.

Overweeg je om deze zomer te verkopen?

De zomer biedt veel voordelen voor het verkopen van je huis. Of het nu gaat om het mooie weer, een bloeiende tuin of het gemak van verkopen tijdens je vakantie, er zijn genoeg redenen om juist nu je huis op de markt te zetten. Bij Viavesta staan we klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces met onze jarenlange ervaring en persoonlijke aanpak.

Heb je vragen of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen om je huis deze zomer te verkopen? Neem contact met ons op!

 

 


Terug naar overzicht